top of page
  • Joachim Kursleder

Ned 15 kilo på 3 måneder


Her er det så hyggelig å være. Alle prater med hverandre, og jeg får støtte og hjelp, både fra de andre som trener her og fra de flinke instruktørene. Nei, her skal jeg fortsette å trene, sier Marit Røssum (70), som gikk ned fra 79 til 64 kilo, og som siden har holdt vekten på Moss EasyLife Senter. Marit skryter av det fantastiske miljøet hun opplever på Moss EasyLife Senter. Her er det mange på hennes egen alder og det er også flere andre som enten går på EasyLife-kurs, eller de er ferdige.


– Her blir vi tatt vare på og vi får et skreddersydd treningsprogram som passer den enkelte. Dette er jo ikke minst viktig for meg som har hatt, og fortsatt har, mye problemer med både rygg og knær. EasyLife- instruktøren min, Joachim Næss, er alltid i nærheten og klar til å hjelpe. Jeg har også fått mye hjelp av sjefen selv, Odd Ivar Eriksen. Derfor føler jeg meg trygg når jeg trener her, forteller 70-åringen som fant ut at hun måtte gjøre noe etter at hun hadde gått opp 13 kilo som følge av røykeslutt for 3 år siden.


– Da kom kiloene på. Bedre ble det heller ikke at jeg ble veldig inaktiv etter en meniskoperasjon. Inn i bunaden Da hun startet med livsstilsprogrammet EasyLife den 1. februar, mente Joachim at en realistisk målsetting for henne var å gå ned 15 kilo, slik at hun kom inn i bunaden til 17. mai. Men den målsettingen ville ikke Marit helt være med på.


– Jeg visste at jeg ville klare det før. Det fikk jeg også rett i, for før 1. mai hadde jeg gått ned 15 kilo. Etterpå gikk jeg ned to kilo til og veide 62 kilo. Men da sa «gubben» fra hjemme. Nå mente han at jeg var blitt altfor tynn. Så derfor gikk jeg opp to kilo igjen. Der har hun også ligget i de seks månedene som har gått da vi treffer henne helt i slutten av oktober.


– Det har ikke vært vanskelig å holde seg i det hele tatt. Det er bare å følge det opplegget jeg har fått gjennom EasyLife-leksjonene til Joachim, både i forhold til kosthold og trening. Strammere kosthold Hun sier at hun spiste ganske riktig før også. Men at det ble noen utskeielser som Joachim har strammet opp i.


– Nå spiser jeg slik jeg har lært, både i forhold til mengde, sammensetting av måltidene og antall måltider per dag.


Like viktig er det for henne at hun får så god hjelp til å trene riktig. For med alle de fysiske plagene hun har hatt, både med knær og rygg, er det veldig viktig med et riktig tilpasset treningsprogram.


– Jeg har en prolaps i ryggen, som gjør at jeg ikke kan gjøre hva som helst. Da er det veldig bra med hjelpen jeg får av både Joachim og Odd Ivar. Blant annet trener jeg Pilates her på sentret hver mandag, og det er veldig bra for ryggen min. I tillegg trener Marit styrke på apparatene og i frivektavdelingen på Moss EasyLife Senter en annen dag i uka. Der får hun hele tiden hjelp til å gjøre øvelsene riktig, slik at de ikke forverrer ryggskaden hennes. Ny garderobe 70-åringen er også strålende fornøyd da vi treffer henne en fredag formiddag på Moss EasyLife Senter. Hun føler at hun har fått en helt ny kropp, og humøret er helt annerledes enn tidligere, som hun selv sier. Og ikke minst har hun fått en helt ny garderobe.


– Det var jo en viktig og utløsende faktor for meg da jeg startet med EasyLife. Jeg ble i så dårlig humør da jeg så hvordan klærne mine bare satt strammere og strammere på meg, og jeg fikk dem nesten ikke på meg lenger.


– Men nå er de gamle klærne borte. Hele garderoben er ny og det er blitt morsomt og kjøpe klær igjen. Så nå er alt bare fryd og gammen. Ja, jeg til og med sover bedre om natta. Derfor kommer jeg til å fortsette å trene her på Moss EasyLife Senter, også når EasyLife-kurset snart er avsluttet.

32 visninger0 kommentarer
bottom of page