top of page
  • Joachim Kursleder

Helt ny livsstil for aktivt ekteparEtter at de gikk ned 31 kilopå Moss EasyLife Senter


Helt ny livsstil for aktivt ektepar Etter at de gikk ned 31 kilo på Moss EasyLife Senter Det er likevel enda viktigere for dem at de har klart å holde vekten også i løpet det halvannet året som har gått etterpå, siden de startet opp med EasyLife.
– Ja, det er jo det viktigste. Målet med EasyLife-programmet er jo å klare å legge om livsstilen, slik at vi både holder vekten, spiser annerledes og trener regelmessig. Det synes jeg alle månedene som har gått etter at vi nådde målene våre allerede i juni 2018, har vist, forteller ekteparet, som lever et aktivt liv, både yrkesmessig og på fritiden.


– Blant annet reiser vi mye. For eksempel skal vi på en lang rundreise i Sør-Amerika nå i november, og til våren skal vi på cruise. Men for å få utbytte av slike turer, og også kunne fungere i jobbene våre, må vi være i form. Dessuten tenker vi at vi må gjøre noe nå, før vi blir gamle, for å få en rik alderdom. Venter vi til vi blir gamle med å gjøre noe, kan det være for sent, sier Karin. Knyte skolissa De hadde kjent til EasyLifeprogrammet i mange år, etter at en kjenning av dem hadde gått ned veldig mange kilo ved hjelp av EasyLife i Vestby. Samtidig innså de begge at de hadde blitt for tunge, etter at kiloene hadde «sneket» seg på, en etter en, gjennom flere år. – For meg var det blitt et slit bare å knyte skolissene, og jeg hadde høyt blodtrykk og gikk på blodtrykkstabletter, sier Tore. – Jeg innså det først da jeg fikk et hint om at midjemålet mitt var blitt skremmende stort, sier Karin. Det var likevel det første barnebarnet som var i anmarsj, som gjorde at de bestemte seg i løpet av julen 2017.


– Litt symbolsk kanskje, at vi startet på EasyLife-kurset til Joachim (Næss) her på Moss EasyLife Senter dagen etter at barnet kom. Overraskende enkelt Begge mener at det var overraskende lett å gå ned disse kiloene, mye enklere enn de hadde trodd å forhånd.


– Den første fasen av programmet, den såkalte ketosefasen, gikk veldig greit. Kosterstatterne vi brukte smakte jo utmerket. Eneste minuset var kanskje å sitte der med et glass vann i stedet for vin da vi var på hytta i Trysil. Senere har de klart å holde vekten. Og om de går opp et par kilo i løpet av en ferietur, har de fått et verktøy gjennom EasyLife-kurset som gjør at de lett tar av disse kiloene igjen når de kommer hjem.


– Vi har lagt om livsstilen vår fullstendig, både i forhold til kosthold og trening. For eksempel spiser vi jo helt annerledes nå enn vi gjorde tidligere. Det er mye vi spiste før som vi aldri spiser lenger, og det er mye annet som vi spiste lite av tidligere, som vi spiser mye av nå. Vi har jo også lært mye om kosthold og ernæring som vi ikke kunne før. Trener regelmessig Det har også blitt store forandringer for ekteparet i forhold til trening. For mens han aldri hadde trent tidligere, og hun bare hadde trent litt av og til, trener de nå fast to ganger i uka ved Moss EasyLife Senter. Det startet de med da de begynte med EasyLifekurs i februar 2018 og har fortsatt med det etterpå.


– Jeg hadde aldri løpt så mye som to meter i hele mitt liv før jeg begynte her. Men nå avslutter jeg alle treningsdager med 15 minutter på tredemøllen i raskt tempo, sier Tore.


– Etter oppvarmingen, som vi begge tar på den eliptiske crosstraineren, trener vi styrke, noe ingen av oss hadde gjort tidligere. Så har da også formen blitt en helt annen enn den var, sier Kari.


– Det merker vi ikke minst når vi går på ski i Trysil om vinteren. Det er som natt og dag, sier de begge. Bra å være to Begge fremhever også hvor bra det har vært å være sammen om å gå på EasyLife-kurs. For nå kan de støtte og hjelpe hverandre, og om en av dem har en litt tung dag så backer den andre opp. – Det er jo også en fordel å være to som skal spise den samme maten. Dessuten trener vi sammen her på sentret. Absolutt å anbefale for andre par, sier de to, som skryter av de fine miljøet på Moss EasyLife Senter.


– Veldig hyggelig miljø. Vi liker oss så godt. Her trener vi sammen med andre på vår egen alder og som er i samme situasjon som oss. Dessuten får vi hjelp hele tiden. Joachim og andre instruktører er jo tilstede hele tiden. Så her vil vi fortsette å trene også i fremtiden.
12 visninger0 kommentarer
bottom of page