top of page
  • Joachim Kursleder

Gikk ned 27 kilo og kunne legge bortblodtrykkstablettene


Det beste av alt er likevel at jeg bare fortsatte å gå ned i vekt og har

klart å stabilisere vekten, etter at jeg avsluttet livsstilsprogrammet

EasyLife ved Moss EasyLife Senter, sier Tore Eilert Arnesen (77) fra

Moss, som har vært fast «inventar» hver mandag og fredag formiddag

i de 8 årene som har gått siden han avsluttet EasyLife-kurset.


Pensjonisten fra Sundstredet 55, nesten nærmeste nabo til Moss EasyLife Senter i Storgata 28, er derfor et veldig godt eksempel på det som er intensjonen med

livsstilsprogrammet EasyLife, nemlig varig livsstilsendring, slik at du holder vekten også etter at programmet har hjulpet deg

ned i vekt.


– Så får jeg da også så god hjelp og støtte her på sentret, og miljøet er fantastisk bra for folk i min situasjon. Mandag og fredag formiddag har derfor vært å regne som helligdager for meg siden jeg ble medlem her for 10 år siden. Da trener jeg alltid på Moss EasyLife Senter, fastslår den aktive og svært så spreke 77 åringen, som ikke var like sprek da han møtte opp på Moss EasyLife Senter i 2008.


– Etter at jeg ble pensjonist i 2007, gikk jeg fort opp i vekt, fra 87 til 104 kilo på ganske kort tid. Jeg forsto likevel ikke alvoret før jeg samme år var hos legen min, og han konstaterte at blodtrykket mitt var langt over normalen, ja så høyt at jeg måtte begynne med blodtrykksmedisiner. Fulgte kamerat Tore Eilert hadde allerede

begynt å se seg om etter et treningssenter, og hadde besøkt et, da en kamerat av ham fortalte at han skulle starte på EasyLifekurs sammen med kona si.


- Det sentret jeg besøkte likte jeg ikke. Alt for mye ungdom der. Så da kameraten min fortalte om EasyLife, ble jeg nysgjerrig og ble med ham.

Det valget har pensjonisten fra Sundgata aldri angret på. For det ble starten på et helt nytt liv for 77-åringen.


– Du kan godt si at det reddet alderdommen min. For med den utviklingen jeg hadde etter at jeg ble pensjonist, ikke minst i forhold til blodtrykket, så hadde jeg

kanskje ikke vært i live i dag om det ikke var for Moss EasyLife

Senter. Ned 27 kilo Han veide 104 kilo da han startet med EasyLife, og han hadde

gått ned til 85 kilo, altså ned 19 kilo, da det ett år lange EasyLifekurset var over.


– Men fordi jeg hadde fått hjelp til både å legge om kostholdet og begynne å trene riktig og regelmessig, fortsatte jeg å gå ned i vekt i månedene etter. Jeg endte på 77 kilo, altså ned totalt 27 kilo. Den vekten har jeg ligget på i de snart 9 årene som har

gått siden da, sier Tore Eilert, som stortrives i det voksne miljøet på Moss EasyLife Senter.


– Jeg er jo blitt kjent med så mange hyggelige mennesker her og får hele tiden så god hjelp fra de flinke instruktørene på sentret. Jeg fornyer programmet mitt jevnlig og merker at jeg både blir sterkere i kroppen, får bedre utholdenhet og blir mykere, selv om jeg nærmer meg de åtti. På en måte føler han at sentret er en del av hjemmet hans. Så kan du også stille klokken etter pensjonisten når det gjelder mandager og fredager.


– Jeg har gitt beskjed til alle, også kona mi, om at de to formiddagene er jeg opptatt, nesten uansett. Da skal jeg hit til sentret og jeg gleder meg like mye til hver eneste treningsøkt, sier den «voksne» sprekingen, som starter 20 minutter på tredemøllen, først med å gå, og så jogge. Ja, de siste 5 minuttene

stiller han stigningen på møllen til 15%, altså bratt motbakke.


– Så er det 15 minutter på romaskinen, den samme som jeg ser fra vinduet mitt, hvor jeg øker fra 42,5 til 52 kilo i løpet av dette kvarteret. Deretter er det oppmykningsøvelser før jeg går over til styrkeprogrammet. Prater litt også


– Den delen av programmet består av øvelser for armer, bryst, rygg, skuldre og ben.

Totalt går det nok med 2 timer fra jeg kommer hit til jeg går hjem. Men da er det inkludert litt tid til prat og sosialt samvær også.


Men det er vel anvendt investering. For 77-åringen har blitt både sterkere, mer utholdende og ikke minst mer bevegelig enn han var da han startet på Moss EasyLife Senter for 10 år siden.


– Til min store forbauselse går jeg fra folk på 30 og 40 år når vi er i fjellet, avslutter pensjonisten.


108 visninger0 kommentarer
bottom of page